A reptéri parkolás díjszabása egyre kedvezőbb

A reptéri parkolás díjszabása egyre elfogadhatóbb szintre került. A Budapest Airport jelentős fejlesztéseket végzett annak érdekében, hogy ez a kiegészítő szolgáltatás egyre népszerűbbé váljon. Nem csak néhány négyzetméternyi betont kapunk a pénzünkért, így már érdemes foglalkoznunk a kérdéssel, vajon tényleg jó döntés-e a reptéri parkolást választani.

A reptéri parkolás abban az esetben nyújt jó választást, ha ismerjük a lehetőségeinket, illetve tisztában vagyunk azzal, milyen díjszabás érvényes a különböző parkolási zónákra – mondja el a bud.hu szakembere. A különböző zónák szolgáltatási köre eltérő lehet, a legnagyobb mértékben mégis a terminál épületétől mért távolság határozza meg egy-egy zóna díjszabását. Magától értetődik, hogy a terminál közelében lévő zónák díjszabása magasabb, míg a távolabbi zónák olcsóbban vehetők igénybe. Az árakat úgy alakították ki, hogy a terminálhoz közeli zónák inkább a rövid várakozást, míg a távoli zónák a hosszú ideig tartó parkolást szolgálják.

repülőtéri parkolás

repülőtéri parkolás

A terminál épülete mellett kialakított parkolók elsősorban akkor jelentenek szerencsés választást, ha csak rövid ideig szeretnénk várakozni, például egy családtagunkat hoztuk ki a reptérre. A munkatárs szerint a reptér célja elsősorban az utazás megkönnyítése, ezért az 5 percet nem meghaladó megállás teljesen díjmentes. Ezt napi két alkalommal vehetjük igénybe, tehát az átparkolásokkal való trükközés nem jár eredménnyel.

A megfelelő parkoló zóna kiválasztása érdekében érdemes pontosabban megismerni a lehetőségeket, vagyis tájékozódni a pontos árakról, illetve a szolgáltatási körökről. Az Budapest Airport online felülete segítséget jelent abban, hogy minden szükséges információt megkapjunk ezzel kapcsolatban, illetve online foglalásra is lehetőségünk nyílik. Ennek köszönhetően nem kell kellemetlen meglepetéstől tartanunk, hiszen biztosan találunk parkolóhelyet a saját igényeinknek megfelelően. A kiválasztás során érdemes figyelembe venni a legfőbb igényeinket a parkolóhelyekkel kapcsolatban.

Senki sem lófrál szívesen több száz métert a közlekedő autók között, ettől azonban egyik parkoló zóna esetében sem kell tartani. A távolabbi Holiday parkolók esetében reptéri transzfer áll rendelkezésre annak érdekében, hogy a reptéri közlekedés zökkenőmentes legyen. Ha mégis szívesebben sétálunk, azt teljesen biztonságos gyalogjárdákon tehetünk meg, nem kell balesetveszélytől tartanunk. Amennyiben fontos számunkra, hogy a gépkocsinkat minél nagyobb biztonságban tudjuk, az esetben a Business parkolót érdemes választanunk. Itt nem csak a többi parkoló esetében megszokott biztonsági intézkedéssel találkozunk, hanem kiemelt ügyfélszolgálattal is, ami még nagyobb biztonságot garantál a gépkocsink számára.

A Budapest Airport számos olyan intézkedést hajtott végre, aminek köszönhetően egyre többen igénybe vehetik a reptéri parkolás szolgáltatást. A reptér célja egyértelműen az itteni parkolás népszerűsítése, ennek érdekében többek között olyan parkolóhelyeket is kialakítottak, ahol akár egyterűvel és más nagyobb méretű gépkocsival is parkolhatunk. Sőt, ezek a parkolóhelyek alapáron vehetők igénybe, így roppant kedvező megoldást jelentenek. Biztosan állítható, hogy a reptéri parkolás megér egy próbát; a drága taxi és a kényelmetlen tömegközlekedés alternatívájaként egyre többek számára vonzó lehetőség.