Laptop és IPhone biztosítás

A modern élet szerves részévé váltak az ok az elektronikus készülékek, és hordozható telefonok, amelyeket szinte a nappali órákban állandóan magunknál tartunk.

Ezek a készülékek, legyen szó egy laptopról, vagy egy modern okostelefonról, sokszor igen értékesek, és értékük akár több százezer forintra is tehető. Sajnos azonban ezek a készülékek igen sérülésveszélyesek, és a lopások, rablások kiemelt célpontjai is, hiszen jól értékesíthetőek a feketepiacon.

Egy készülék elvesztése jelentős anyagi kárt okozhat, amit sok esetben nem is lehet azonnal új termékkel pótolni, hiszen a laptopok és okostelefonok gyakran igen költségesek. Ebben segít az az új biztosítási forma, amely segítségével már nem csak házakat és autókat, hanem elektronikus készülékeket is lehet biztosítani.

A piacon az Exactornál laptopbiztosítás néven szereplő új biztosítás, amelynek egyik úttörője az Exactor tanácsadó iroda nem csak a laptopok védelmét szolgálja. Eben a biztosítási formában szerepel a laptop, dpa, tabletek, Iphonok, kéziszámítógépek, eolvasok és sok egyéb elektronikus készülék, így akár videókamera, vagy fényképezőgép is.

A biztosítás egyediség, hogy nincs életkorhoz kötve, azaz függetlenül az okostelefon korától bármikor megköthetjük. Az ár is igen kedvező, akár már havi ezer forint alatt is lehet ilyen biztosítást kötni.

Ha végiggondoljuk mennyi veszély fenyegeti telefonunkat, vagy éppen laptopunkat könnyen rájöhetünk arra, hogy a biztosítás itt sem fölösleges.

A leggyakoribb káresemény, amikor valaki véletlenül leejti a készüléket, és az így meghibásodik, vagy kijelzője eltörik. Hasonlóan gyakori ok, amikor a biztosító fizet, amikor a készülék megázik. Ez lehet egy véletlen asztali baleset is, de az sem ritka, hogy egy felhőszakadás során nedvesedik be a készülés és így romlik el.

Az időjárás nem csak így károsíthatja készülékeinket. Elegendő egy villámcsapás, akár a szomszéd házába, és a vezetéken lévő elektronikus készülékek, töltőre tett laptopok, szintén károsodhatnak.

És persze akár erőszakos cselekmények, lopások, rablások áldozatai is lehetünk. Igen gyakori például, hogy a GPS-t kilopják az autóból, vagy hogy zsebtolvajok emelik ki az okostelefont a táskából.

A biztosítók az elektronikus berendezésekben esett károk között több fajtát különböztetnek meg, attól függően, hogy a káresemény milyen módon következett be, de a leggyakoribb okok esetén is jár a biztosítás.

Így például igen gyakran előfordul gondatlanság, példának okáért, ha valaki a telefonját a zsebében hagyja, majd azt kimossa. Hasonló gondatlanság lehet az is, ha az okostelefont egész egyszerűen kiejti a kezéből. A biztosítások ilyen esetekre is érvényesek, tehát nem csak lopás, vagy természeti károkozás esetén.

Ha úgy érzi ezek a veszélyek Önt is elérhetik, akkor érdemes elektronikus berendezéseire is biztosítást kötni.

Ha bővebb információra van szüksége, keresse az Exactort, a biztosítások szakértőjét.