Repülőjegy Rómába, a vallás és az építészet fellegvárába

Róma egyetlen látnivalója is bőven megérné a város felkeresését, ám a nevezetességek, az építészeti remekművek, a kupolás épületek sokasága, az ódon hidak, a ciprusok és pineák övezte parkok, vagy éppen a tetőteraszokról visszaköszönő kertek olyan eklektikus egyveleggé állnak össze, melyek miatt valóban életre szóló élmény az Örök Városba történő látogatás. A repülőjegy Rómába a paravion.hu információi szerint is töretlen népszerűségnek örvend, és legyen szó nyaralásról, hosszú hétvége tervezéséről, vagy egy kellemes tavaszi, őszi kirándulásról, a város garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket. Lássuk, mely nevezetességek képével és történetével kapcsolódott immáron végérvényesen össze Róma neve!

Colosseum: évezredes történelem a nagyváros szívében

Róma méltán leghíresebb épülete, a Colossuem végleges formáját Kr.u. 89-ben érte el. A gigantikus méretekkel rendelkező szórakoztató komplexumot a birodalom hatalmával és szilárdságával is azonosították akkoriban. Az épület 188 m hosszú, 156 m széles és közel ötven méter magas. Fénykorában akár 73 ezer ember befogadására is alkalmas volt, és különleges, liftes megoldásokat is beépítettek, hogy az állatok ketreceit, valamint a gladiátorokat az alagsorból az aréna szintjére szállíthassák. Két alkalommal tengeri csatát is rendeztek falain belül, ugyanis kialakításánál fogva erre is alkalmas volt. Ma Róma legfőbb látványosságának számít az építmény, melyet nem szabad kihagyni, ha a repülőjegy Rómába szól.

A Vatikán és a Szent Péter tér

Vatikánváros tulajdonképpen állam a városon belül, a katolikus egyház állama. A számos vallási látnivalóval és épülettel rendelkező terület az UNESCO Világörökség része, ahol a Svájci Gárda története és tagjainak megjelenése külön szót érdemel. A Szent Péter-bazilika, és vele együtt a jól ismert Szent Péter tér, a Vatikáni Múzeum mellett több napra elegendő látnivalóval szolgáló épületek várják évről-évre a turistákat. A Vatikán legjelentősebb bevételei nem véletlen származnak éppen a turizmusból, hiszen világszerte több millióan látogatnak el területére.

A Trevi-kút és a Spanyol-lépcső

A repülőjegy Rómába nem csak a vallási látnivalók miatt éri meg, hanem az olyan építészeti remekművek okán is, amelyek látványa már önmagában is elvarázsolja a turistákat. A mesés Quirinale negyedben megtalálható barokk Trevi-kút középpontjában Neptunus tengeristent ábrázolja, s a tenger sokarcúságát szimbolizáló lovai mellett olyan alakok is helyet kapnak a kút szobrai között, mint a Bőség, a Tisztaság szimbólumai. A szokás szerint, ha a bal vállunk felett egy pénzérmét dobunk a vízbe, akkor még biztosan visszatérünk Rómába. Naponta több ezer euró gyűlik ilyen módon össze, melyet éjszakánként gyűjtenek össze, és adják a rászorulóknak. Róma egyébként híres barokk stílusú kútjairól, éppen úgy, mint diadalíveiről.
A Trinita dei Monti templom a város jellegzetességének számító Spanyol-lépcsőn keresztül érhető el, melyen rendszerint turisták tömege szokott megpihenni a városnézés során. A lépcsősor alján csodálható meg Bernini remekműve a Fontana di Barcaccia névre hallgató kút, melynek érdekessége, hogy a nem megfelelő víznyomás miatt itt nem tudták megoldani azt, hogy Róma többi kútjához hasonlóan látványos sugarakban törjön elő a víz. Éppen ezért Bernini egy félig vízbe süllyedt bárkával igyekezett különlegessé varázsolni e szökőkutat is, melynek tökéletessége éppen ebben rejlik. Ha a repülőjegy Rómába kerül megváltásra, a szökőkutak, történelmi látványosságok és vallási épületek különleges egyvelege garantáltan elvarázsolja majd, és mihamarabb újra visszavágyik az Örök Városba.