Biztosítsa be mobiltelefonját

Mobiltelefon biztosítás megkötésére kínál lehetőséget a mobiltelefon tulajdonosok részére a Magyar Telekom.
A mobiltelefon biztosítás kizárólag új készülékek vásárlói részére köthető, a vásárlástól számított 60 napig, és a készülékek ellopása illetve megrongálódása esetére vállal kockázatot. Az információt Pukler Gábor, a Magyar Telekom (MT) innovációs és üzletfejlesztési igazgatója hozta nyilvánosságra.

A Magyar Telekom a szolgáltatást az Ace European Group biztosító társasággal, mint partnerrel közösen havidíj ellenében nyújtja. A készülék megrongálódása esetén 490 forintos, míg lopás esetén (a rongálódáson túl) 790 forintos havi díj ellenében nyújt „védelmet” (fizet kártérítést) a mobiltelefon biztosítás. A casco biztosításhoz hasonlóan, itt is szükséges önrészt fizetni, ami 4500 illetve 6000 forint, a vásárolt telefon értékétől függően. Megyeri Tibor az MT termékmenedzsment és innovációs területek igazgatója véleménye szerint a mobiltelefon biztosításszolgáltatás a nagy értékű készüléket vásárlók körében lesz népszerű.
Pukler Gábor arról is tájékoztatott, hogy hamarosan lehetőség nyílik SMS-ben a mobiltelefon biztosítás vásárlására, ahol a szolgáltatásnyújtásban az Union biztosító lesz a partner. Ennél a formánál egyéni biztosításnál 490 forint, míg családi biztosítás esetén 1190 forintos havidíjra lehet számítani.