Két biztosítót is megbírságolt a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Magyar Posta Biztosítót a nem megfelelően kezelt ügyfélpanaszok miatt, az Uniqa Biztosítót pedig ugyanezért, illetve kötvény nyilván tartása során elkövetett hiba miatt bírságolta meg. Az erről szóló határozatok megtekinthetők a felügyelet honlapján.

A PSZÁF a Magyar Posta Biztosítót is és Uniqa Biztosítót is a nem megfelelően intézett ügyfélpanaszok miatt, biztosítónként 200 ezer forintos bírsággal sújtotta. Ezen kívül az Uniqa Biztosítónak még 1 millió forint bírságot is kell fizetnie, azon jogszabályok megsértése miatt, amelyek a kötvény-nyilvántartásra vonatkoznak.

Az Uniqa Biztosító egyik igazgatósági tagja Ertl Pál véleménye szerint két kötvény-nyilvántartási eset miatt szabták ki rájuk a bírságot. Az egyik esetnél az ügyfél értette félre azt az egyértelmű tájékoztatást, amit levélben küldtek ki részére. A másik esetnél, amikor lehetőség volt a kötelező gépjármű felelősség biztosítás váltására, a nagy dömpingből adódóan, későn lett kiküldve a kötvény az ügyfél részére. Ebben az esetben elismerte a biztosító, hogy hibát követett el.