Kötelező biztosítás cégautó esetében

Cégautókra is vonatkozik az a rendelkezés, hogy azon gépjárművek üzembentartójának, amelyek részt vesznek közúti forgalomban, rendelkezniük kell kötelező gépjármű felelősség biztosítással. A cégautók kötelező biztosításának díja a vállalkozásban költségként elszámolható, mégis a cégvezetők célja, a legkedvezőbb feltételekkel biztosítást kötni.

Azok a vállalkozások, amelyek rendelkeznek cégautóval, általában több gépjárművet is üzemeltetnek, így akár már 3-5 autóval is köthetnek flottabiztosítást. A flottabiztosítás kötésével jelentős kedvezmények érhetők el, ráadásul 2010-től a flotta díj tarifáit is közzé kell tenniük a biztosító társaságoknak.

A kedvezmény tovább növelhető, illetve a biztosítás díja csökkenthető, ha a cég többi biztosítását (baleset, vagyon, stb.) is ugyan annál a biztosító társaságnál kötik meg. Ajánlott nagy figyelmet fordítani a kedvezmények listája mellett a szolgáltatás színvonalára is.

A cégautók esetén is érvényes a 2011-től bevezetett szabálymódosítás, miszerint a gépjármű besorolása a hengerűrtartalom helyett a motorerő teljesítmény alapján történik. A cégautók kötelező biztosítása esetében is alkalmazott bónusz-malusz rendszert, a változás nem érinti.
Cégautókra is köthető Online módon kötelező biztosítás. A kalkulátor segítségével, egyszerűen és gyorsan számolhatja ki a kötelező biztosítás díját, az Önt megillető kedvezmények igénybevételével egyidejűleg.