Kötelező biztosítás szabály változás

2010-től a kötelező biztosítás szabályainak néhány eleme változott. Az egyik lényeges változás, hogy 2011-től a kötelező biztosításnál a motorerő teljesítmény alapján történik a besorolás, az eddigi hengerűrtartalom szerinti besorolás helyett. Ez a szabálymódosítás legalább 2 millió szerződést érinthet, ezért előre láthatólag a kötelező biztosítás esetében 2011-ben az eddigieknél lényegesen nagyobb kampányra számítanak.
Az új típusú kötelező biztosítás megkötésére valószínűleg 2011. november 1-től lesz lehetőség, ugyanis legkésőbb október 30-ig a biztosító társaságok a jövő évre tervezett díjaikat nyilvánosságra hozzák az interneten és az országos napilapokban.

Az online kötelező biztosítás kalkulátor az ügyfeleknek 2011-ben is segítségére lesz. A biztosítási szerződés megkötése mellett, lehetőség van a meglévő biztosítás felmondására, és a teljes körű adminisztrációra. Némely Cég telefonon és személyesen is vállalja a biztosítási szerződés megkötését.
Az online kalkulátor az eddigi gyakorlat szerint továbbra is egyszerűen használható. Az online segítséget nyújtó szöveges tartalom alapján könnyű az adatok rögzítése, mely adatokat a rendszer elment, ez lehetőséget ad az adatok visszakeresésére, módosítására, a gyors tarifa kiszámításra. Megkönnyíti az online ügyintézést az előre kikészített jogosítvány, forgalmi engedély és az előző kötelező biztosítási kötvény.