Jövedelemkiesés biztosítás

Mindannyiunk életében bekövetkezhet az a sajnálatos esemény, hogy egy hosszabb ideig tartó betegségből adódóan, huzamosabb időn keresztül táppénzre szorulunk, ami a fizetésünk nagymértékű csökkenésével jár. Sajnos az is előfordulhat, hogy elveszítjük a munkánkat, vagyis munkanélkülivé válunk, amivel egyidejűleg jövedelmünk sem lesz.

A jövedelem kiesés biztosítás ezekre a helyzetekre nyújt segítséget, hiszen a megélhetést a nehéz időszakokban is biztosítani, míg a számlákat, hiteleket, iskoláztatással járó kiadásokat stb. fizetni kell. Sajnos nem mindenki rendelkezik tartalékokkal, s a pénztelenségből adódó kölcsön kérés pedig kiszolgáltatott, kellemetlen helyzetet teremthet, még akkor is, ha csak átmeneti állapotról is van szó.

A jövedelem kiesés biztosítás lényege, hogy az előre rögzített biztosítási feltételek alapján, a biztosító kötelezettséget vállal arra, hogy egy esetleges munkanélküliség bekövetkezése, vagy egyéb okból keresőképtelenné válás esetén, havi rendszerességgel kifizeti számunkra a kötvényben rögzített összeget, ezzel pótolva a kieső jövedelmet. Amennyiben keresőképtelenség (táppénz) következik be, úgy a munkanélküliség biztosítására választott összeg fele kerül havonta kifizetésre, mely összeg a táppénzen felül jár, de legfeljebb csak 9 hónapig adható.

A jövedelem kiesés biztosítás megkötésére 22-től 54 éves korig van lehetőség. A biztosítást azok a személyek köthetik meg, akiknek magyarországi lakóhelyük van, a jelenlegi munkáltatójuknál minimum 1 éves folyamatos, jelenleg is aktív, határozatlan időre szóló munkaviszonnyal rendelkeznek (ezen belül hetente minimum 30 órás alkalmazásban vannak), és megfelelnek az egyéb biztosítási feltételeknek.

Ajánlott tudni, hogy a jövedelem kiesés biztosítás az előzőekben leírtak mellett, balesetre vonatkozó jelentős kockázat vállalást is nyújt, mégpedig baleseti halál, illetve olyan baleseti rokkantság esetén, amelynél a rokkantság mértéke meghaladja az 50 %-ot.

A munkanélküliség biztosítás szempontjai

A munkanélküliség biztosítás megkötésének feltételei, valamint a balesetre vonatkozó kockázat vállalás szempontjai azonosak a jövedelem kiesés biztosítás feltételeivel, és szempontjaival.
A munkanélküliség biztosítás megkötése esetén, a kártérítés csak arra az esetre vonatkozik, ha a munkavállaló saját hibáján kívül, vagyis munkáltatói felmondás révén lesz munkanélküli.
A munkanélküliség biztosítás céljára kifizetett összeg 50.000 Ft-tól 250.000 Ft-ig választható, azonban nem haladhatja meg a szerződő havi nettó keresetének a 70 %-át (nettó kereset az előző háromhavi munkáltató által igazolt kereset átlaga).
A munkanélküliség biztosítás esetében, az esemény bekövetkezte után maximum 9 hónapig fizet a biztosító. A biztosító által kifizetett összeg független az állam által fizetett munkanélküli segélytől (a munkanélküli segélyen kívül pluszba fizet a biztosító).

Online módon is lehetőség van a biztosítás megkötésére, Önnek csupán a szerződéskötéshez és a díjszámításhoz szükséges adatokat kell megadnia, és a cég szakemberei a további teendőket elintézik Ön helyett, ráadásul a továbbiakban is szívesen állnak rendelkezésére, s nem utolsó sorban (a biztosítási összeg kivételével) minden szolgáltatás teljesen ingyenes.

A jövedelem kiesés biztosítás illetve a munkanélküliség biztosítás mindazok számára ajánlott, akik szeretnék elkerülni a hosszabb betegség miatt vagy esetleg munkanélküliségből adódó, pénztelenséggel járó kellemetlenségeket, és biztonságban tudni saját magukat és szeretteiket még a nehéz anyagi helyzetekben is.