Online biztosításkötés

Ha biztosítást szeretnénk kötni, már nem muszáj elmennünk otthonról, ha rendelkezünk internettel. Nagyon könnyedén elvégezhető az online biztosítás kötés, mely előtt érdemes használni a különféle kalkulátorokat.
Az internetes díjszámító programok segítségével össze tudjuk hasonlítani az egyes társaságok tarifáit, ha utasbiztosítást, lakásbiztosítást, gépjármű biztosítást, vállalati vagyonbiztosítást vagy jövedelem kiesési biztosítást szeretnénk kötni. A kalkulátorok minden esetben az éppen aktuális tarifákat tartalmazzák, így a lehető legjobban tudjuk összehasonlítani az egyes társaságok kínálta árakat ugyanazon beállított opciók esetében.

Hasznos tanácsok online biztosításkötéshez

Az online biztosítás kötés nem tart tovább pár percnél. Természetesen a szerződés megkötése előtt nagyon alaposan kell tájékozódni az adott biztosítási csomaggal kapcsolatban. Ha ilyenkor megakadunk, akkor bátran hívjuk fel a technikai telefonszámot, ahol megfelelő információkat kaphatunk az általunk feltett kérdésre.
Minden esetben egy űrlapot kell kitöltenünk, melynek során az adott biztosításhoz szükséges adatokat kell megadnunk. A fizetés történhet online is.
Ha teljesen mégsem bízunk magunkban, akkor tehetjük azt is, hogy az űrlapot online töltjük ki, majd pedig kiválasztjuk a biztosítási társaság irodái közül azt, ahol szeretnénk aláírni a szerződést. Sokan így szokták elvégezni az online biztosítás kötést, hiszen így a végleges szerződéskötés előtt személyesen is kérdezhetnek a cég ügynökétől.
A legtöbben az utasbiztosítást szokták megkötni az interneten keresztül, hiszen így egy last minute lefoglalt út előtt sok időt lehet megtakarítani.
Minden esetben nyomtassuk ki azokat az igazoló dokumentumokat a biztosítás kötése után, melyek azt igazolják, hogy mi igénybe vettük az adott szolgáltatást. Erre a leginkább akkor van szükség, ha utasbiztosítást kötöttünk az interneten, hiszen ha nyaralás közben egy káresemény bekövetkezik, fel kell mutatnunk az igazoló dokumentumokat.