Sportbiztosítás

Akár hobbiból, akár versenyszerűen sportol valaki, könnyen megsérülhet, balesetet szenvedhet. A sportbalesetek nem csak futballozás, röplabdázás, stb. során, hanem valamilyen extrém sport (pl. sárkányrepülés, barlangászat) űzése esetén is bekövetkezhetnek. A veszélyes sporttevékenység miatt bekövetkezett balesetek egészségügyi ellátásának finanszírozása (kivéve a sürgős eseteket) 2007. január eleje óta a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény módosítása alapján nem megoldott, ami azt jelenti, hogy a TB által nem támogatott, vagyis az egészségügyi szolgáltatásért fizetni kell, illetve azokat a gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, melyek a sportbaleset utáni felgyógyulást segítik elő, teljes áron kell megfizetni.

Lehetőség van sportbiztosítás kötésére

Az új szolgáltatás az extrémsportok gyakorlása során bekövetkezett sportbalesetek egészségügyi ellátására nyújt anyagi segítséget, sőt a teljes rehabilitációra is fedezetet nyújt.

A sportbiztosítás szolgáltatásainak keretein belül lehet alap vagy extra csomag, és a főbiztosítás mellé kiegészítő biztosítások választhatók.

  • Főbiztosítás: Az orvosi költségeket téríti.
  • Kiegészítő biztosítás: A gyógyszerekre, a gyógyászati segédeszközökre nyújt ártámogatást és utazási költségtérítést biztosít.
  • Kiegészítő balesetbiztosítás: Baleseti halál esetére, valamint 30%-ot meghaladó baleseti rokkantságra nyújt fedezetet.

Egy példa alap csomag sportbiztosítás esetén

Maximum fizethető összeg balesetenként

Főbiztosítás.
8 000 000 Ft.

Kiegészítő biztosítás.
100 000 Ft.

Kiegészítő balesetbiztosítás 500 000 Ft – 1 000 000 Ft-ig.


Összesen:

Biztosítási díj éves bérlet

15 000 Ft

2 000 Ft

1 000 Ft18 000 Ft

Biztosítási díj csoportos napidíj

750 Ft/nap/fő

100 Ft/nap/fő

50 Ft/nap/fő
900 Ft/nap/fő

A sportbiztosítás köthető egyéni vagy csoportos éves bérlet, vagy csoportos napidíjas (5 főtől) formában. A biztosítás 20 órás Europe Assistance pluszszolgáltatást is biztosít ingyen.

Térítésköteles szolgáltatások Extrémsport baleset esetén

  • Háziorvosi ellátás
  • Fogászati ellátás
  • Járóbeteg-szakellátás
  • Fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás
  • betegszállítás
  • Rehabilitációs ellátás

Extrémsportnak minősülő sporttevékenységek

Hegy és sziklamászás a V.foktól, magashegyi expedíció, falmászás, vízisí, vadvízi evezés, félkezes és nyílttengeri vitorlázás, jet-ski, roncsautó sport, rally, barlangászat, bázisugrás, mélybeugrás (bungee jumping), sárkányrepülés, műrepülés, ejtőernyőzés, hőlégballonozás, paplanernyőzés.

A biztosítás hatálya az egész világra kiterjed azonban az extrém sportbiztosítás csak a magyarországi költségeket téríti meg. A külföldi költségeket az utasbiztosítás téríti meg, amennyiben azt megkötötték, és a biztosítás kiterjed az extrém sporttevékenységre is.