Számlabiztosítás

Az öngondoskodás egy új formája

Bárkivel előfordulhat a nehéz gazdasági helyzetben, hogy rövidebb-hosszabb időre nagymértékben lecsökken vagy akár teljesen megszűnik a jövedelme, ezáltal a közüzemi számlák kifizetése is gondot jelent. A MIB Europe Zrt számlabiztosítás néven egy új típusú biztosítási formát vezetett be, mely segítségével a nehéz időszakok könnyebben átvészelhetők. A számlabiztosítás megkötésével elkerülhető a közüzemi tartozás felhalmozódása, ezáltal az eladósodás.

A számlabiztosítás megkötésével Ön gondoskodik arról, hogy keresőképtelenség, munkanélküliség illetve baleseti halál vagy rokkantság bekövetkezése esetén a biztosító a megjelölt számlákra a meghatározott összeghatárig finanszírozza a rezsiköltségeket, maximum 12 hónapig.

Választási lehetőség is van

Célszerű a számlabiztosítás megkötése előtt gondosan áttanulmányozni a biztosítási ajánlatokat, ugyanis lehetőség van három biztosítási csomag közül is választani, és a biztosítási összeghatárok is eltérőek. Érdemes tudni, hogy a baleseti halál és rokkantsági biztosítást mind a három biztosítási csomag tartalmazza, viszont Ön határozhatja meg, hogy e mellé mely esetre kéri a számlabiztosítást (munkanélküliség, keresőképtelenség, baleseti halál, vagy mindhárom esetén). Mivel a biztosítás különböző összeghatárig köthető meg a munkanélküliség és a keresőképtelenség esetében, így azt is kiválaszthatja, mely biztosítási formát szeretné előtérbe helyezni.

Választható számlabiztosítási csomagok

  • Báziscsomag. Más néven 50 ezres csomag

Baleseti halál vagy rokkantság esetén 1 000 000 forint, míg bármely halál esetén 500 000 forint a biztosítási összeg, amit fizet a biztosító.

Keresőképtelenség bekövetkezése esetén 50 000 forint, illetve munkanélküliség esetén is 50 000 forint a számlabiztosítás legmagasabb havi összege.

A biztosítás havi díja: 2730 Ft

  • Plusz csomag. Más néven 70 ezres csomag

Baleseti halál vagy rokkantság esetén 2 000 000 forint, míg bármely halál esetén 1 000 000 forint a biztosítási összeg.

Keresőképtelenség vagy munkanélküliség bekövetkezésekor a számlabiztosítás legnagyobb havi összege mindkét esetben 70 000 forint.

A biztosítás havi díja: 4365 Ft.

  • Extra csomag. Más néven 100 ezres csomag

Baleseti halál vagy rokkantság esetén a biztosító által fizetett legmagasabb biztosítási összeg 4 000 000 forint, míg bármely halál esetén 2 000 000 forint.

Munkanélküliség vagy keresőképtelenség esetén 100 000 – 100 000 forint a számlabiztosítás legmagasabb havonként kifizetett összege.

A biztosítás havi díja: 7270 Ft.

A számlabiztosítás legmagasabb havi összege, azaz összeg, amit a biztosító a rezsiköltségekre havonként fizet.

A havidíj mindhárom esetben a legmagasabb összegre kötött biztosítás díját mutatja, és a választott kiegészítő módozatok függvényében eltérő.