Utasbiztosítás fontos szempontok amit meg kell ismernie!

Egy utazás, legyen az nyaralás, kirándulás, során is adódhatnak nem várt helyzetek. Előfordulhat betegség, baleset, vagy az útipoggyász károsodása, elvesztése. Ezen problémák megoldása az otthonunktól távol igen nehéz, és költséges, ezért nélkülözhetetlen a megfelelő utasbiztosítás megkötése.

Ezzel hozzájárulva a komplikáció menteseb utazáshoz, nyaraláshoz a felhőtlen kikapcsolódáshoz, illetve biztonságban tudni, hogy minden helyzetben számíthatunk segítségre.

Az utasbiztosítás különféle szolgáltatást tartalmaz, természetesen a szerződésben foglalt biztosítási összegek függvényében alakul az utasbiztosítási fedezet mértéke is, ami azt jelenti, hogy nem minden utasbiztosítás termékcsoport nyújt azonos teljes körű fedezetet.

Megtalálható mindegyik utasbiztosítás szolgáltatási elemei között a klasszikus életbiztosítás, a betegség és baleset biztosítás, mely által a balesetből illetve betegségből adódó orvosi költségek teljes vagy részleges térítésére nyújt fedezetet, valamint a poggyászbiztosítás, mely az útipoggyászokban létrejött károk költségeit enyhíti, illetve téríti a választott biztosítási mód és limitösszeg függvényében.

Minden utasbiztosítás asszisztenciaszolgáltatást is tartalmaz, ezáltal a világ bármely pontján 24 órás telefonos segítségnyújtás elérésére van lehetőség, például azonnali információt kaphatunk az egészségügyi ellátás lehetőségéről. Az asszisztenciaszolgáltatás az élet és baleset biztosítással együttesen nem csak az orvosi költségek fedezésére ad lehetőséget, hanem olyan segítségnyújtás költségeinek a finanszírozására, mint a beteg hazaszállítása, vagy a hozzátartozó értesítése esetleg kiutaztatása.

Az utasbiztosítás termékskáláján magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtó módozatok is megtalálhatóak. Ilyen a sportolással kapcsolatos kockázatok viselése, illetve a poggyászbiztosítás keretein belül például a műszaki cikkekre nyújtott fedezet, és nem utolsó sorban jogvédelem vagy ügyvédi költségek finanszírozására is fedezetet nyújt.

Az utasbiztosítás kalkulátor megkönnyíti a választást

A biztosító társaságok számos termék módozatot ajánlanak, azonban az utasbiztosítás kalkulátor segítségével Ön egyszerűen és gyorsan kiválaszthatja az utazásaihoz leginkább megfelelő biztosítást illetve tájékozódhat a várható költségek mértékéről.
Az utasbiztosítás kalkulátor, egy olyan számítógépes program, amely a betáplált adatok ismeretében azokat összevetve generálja ki a végeredményt. Szükséges megadni az úti célt az utazás jellege alapján, a tervezett tartózkodási idő hosszát, valamint az útipoggyász tartalmát. Szempont, az utazók száma, életkora, az utazás módja, gépjármű esetén annak életkora, valamint nagyobb érték megjelölése is.

Utasbiztosítás online módon is köthető

Utasbiztosítás online szerződéskötés esetén is első lépésként az utazással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni, (mi az úti cél, hányan utaznak, mennyi az életkoruk?) Ezután kiválaszthatja a szolgáltatás típusát, részben a színvonal, részben pedig az Ön által meghatározott fontossági sorrend alapján.

Ezután az ajánlatok közül kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbet. Az ajánlatok az ár-érték arányt tartalmazzák, de nem célszerű kizárólag csak az ár alapján kiválasztani a biztosítás módját. Ennél a lépésnél egyéb lényeges személyre szabott információt is találhat, (pl. kiemelt részek: videó kamera, síelés, búvárkodás stb.) melyek megkönnyítik a választást.

Következő lépés az utasbiztosítás online szerződés megkötése, melyhez a személyes adatok megadására van szükség. Ezt követően a bankkártyájával kifizetheti a biztosítás díját a szerződött bank partner rendszerén keresztül. Az utalást követően rövid időn belül megkapja a kötvényt, melynek birtokában az utasbiztosítás online szerződés létrejött, és a biztosítás már a következő naptól életbe léphet.

Utasbiztosítás külföldre

Utasbiztosítás külföldre az utazás előtt és kizárólag Magyarország területén köthető. Szükséges megadni az útlevél számát, illetve befizetni a biztosítási díj összegét. Azokra a személyekre, akik életvitel szerűen vagy munkavállalóként tartózkodnak kint külföldön, nem minden esetben köthető biztosítás. A további feltételek az utasbiztosítás külföldre típusnál megegyezik az utasbiztosítás feltételeivel.