Atlasz utasbiztosítás

Ne kockáztassunk meg egy több napos külföldi nyaralást úgy, hogy nem kötöttünk utasbiztosítást. Az esetlegesen bekövetkező káreseményekre gondolnia kell minden turistának, így nekünk is. Az 1998 óta a QBE csoporthoz tartozó Atlasz utasbiztosítás megfelelő védelmet nyújt a külföldi nyaralás vagy éppen téli pihenés alkalmával is.
Több csomagból és kedvezményekből tudunk válogatni: gépjármű assistance, gyermek kedvezmény, junior kedvezmény, családi kedvezmény, kiegészítő balesetbiztosítás, kiegészítő sportbaleset és sporteszköz biztosítás.

Az Atlasz utasbiztosítás kedvezményei

Gépjármű assistance biztosítást akkor köthetünk, ha gépkocsink életkora nem több 10 évnél. A gépkocsi balesetéből, illetve műszaki jellegű meghibásodásából fakadó költségeit téríti meg a biztosító társaság. Csak Európán belül érvényes, így Fehéroroszország, Oroszország és Törökország ázsiai részére nem érvényes.
Az atlasz utasbiztosítás gyermek kedvezményét 16 éves kor alatt tudjuk igénybe venni, amely 50 százalékos árengedményt nyújt.
A junior kedvezmény azon 30 év alatti fiataloknak egy nagyszerű lehetőség, akik tanulmányaikhoz szeretnék igénybe venni. 50 százalékos kedvezményt jelent, illetve a minimum biztosítási időnek el kell érnie a 90 napot. Havonta hosszabbíthatjuk meg egy egész éven keresztül.
A családi kedvezménnyel csak 2 szülő és 2 gyermek esetében élhetünk. A szülő nem lehet idősebb 65 évnél, illetve a gyermeknek 18 év alatt kell lennie. A négy főnek egy időben kell utaznia.
A kiegészítő balesetbiztosítást repülős, buszos, vonatos és hajós utazások esetében vehetjük igénybe. A szolgáltatás csak az adott közlekedési eszközön eltöltött időszakra terjed ki.
A sportbalesetekre vonatkozó kártérítési szolgáltatás csak a sportolás következtében szerzett sérülésekre érvényes. Extrém sportokra, így hegymászásra, sziklamászásra nem vonatkozik az atlasz utasbiztosítás ezen kiegészítő csomagja.

Fontos tudnunk, hogy 2013. január 3-tól az Atlasz biztosítónál nem áll lehetőségünkben igénybe venni légi sportokra vonatkozó biztosítást.