EUB utasbiztosítás 2013-ban

Az Európai Utazási Biztosító Zrt. valamivel több, mint száz éves múlttal rendelkezik. A rendszerváltás után alakult újjá a társaság, amely hazánkban egyedüliként, kizárólag utasbiztosításokkal foglalkozik.
Az EUB utasbiztosítás csomagjai hat kategóriába sorolhatóak: klasszikus utazás, téli sportok, repülős utazás, tengerparti utazás, fizikai munkavállalóknak szólóak és egyéb biztosítási termékek.

Az EUB utasbiztosítási csomagjai

A klasszikus csomagot akkor választhatjuk, ha egy átlagos utazáson veszünk részt, melyet utazási irodai vagy egyéni szervezésben bonyolítunk le. Ha szeretnénk télen elmenni síelni, snowboardozni vagy éppen szánkózni egy másik országba, akkor válasszuk a téli sportokra vonatkozó EUB utasbiztosítást. Amikor utazásunk célpontjába légi úton érkezünk meg, akkor a repülő biztosítást igényelhetjük, amely járatkésésből és poggyász megsérüléséből eredő költségeket téríti meg. Lehetőségünk van kötni belföldi utasbiztosítást, golf biztosítást vagy éppen babysittereknek, ösztöndíjasoknak szóló csomagokat is. A tengerparti utasbiztosítás kiterjed az egyes vízi sportok okozta balesetekre, illetve az értékes felszerelésben okozta károkat is megtéríti a társaság. Élhetünk az EUB utasbiztosítások mellett az autós asszisztencia szolgáltatással is, melynek kártérítése műszaki hibák és balesetek okozta költségekre terjed ki. Ha a pihenésünkbe szeretnénk beiktatni egy kis sportot is, akkor ehhez különleges csomagokat találunk.
Az EUB utazási biztosítások megkötésekor az életkori feltételekre kell figyelemmel lenni, hiszen pl. a sport biztosítások csak 80 éves korig vehetőek igénybe. Az esetleges károk költségeinek megtérítését a társaság csak a szükséges igazoló dokumentumok esetében végzi el.
A vállalati utazások számára a társaság a Company utasbiztosítási csomagot ajánlja.
Ha nyaralni készülünk, legyen az a legközelebbi tengerpart is, ne kockáztassunk meg utasbiztosítás nélkül elmenni. Az egészségügyi ellátás bármelyik külföldi országban hatalmas költséget róhat ránk, ha nincsen biztosításunk.