Legolcsóbb utasbiztosítások

Egy hosszabb külföldi utazás előtt mindenképpen gondoskodnunk kell saját magunk biztonságáról, hiszen a legváratlanabb helyzetekben érhetnek minket olyan káresemények, melyek nagy anyagi terhet rónak ránk. Még a legolcsóbb utasbiztosítás is többet ér, mintha egyáltalán nem élnénk ezzel a szolgáltatással.
A biztosítási társaságok által, kifejezetten külföldi tartózkodásokhoz kínált csomagokat négy különböző csoportra tudjuk osztani: asszisztenciaszolgáltatás, poggyászbiztosítás, élet- és balesetbiztosítás, illetve betegségbiztosítás.

Mire vonatkozik és mire nem egy olcsó biztosítás?

A különböző társaságok esetében az egyes csomagok más jellegű káreseményeket foglalhatnak magukban, így erről a szerződés megkötése előtt mindenképpen alaposan kell tájékozódnunk.
A legolcsóbb utasbiztosítások általában csak az alapvető káreseményekre vonatkoznak. Így ha esetleg egy olyan betegséget kapunk el a nyaralóhelyen, amely több napos kórházi kezelést igényel, akkor annak a költségeit nekünk kell megfizetni. Ellenben, ha ambuláns esetről van szó, mert pl. felvágta a talpunkat egy kagyló a tengerparton, akkor az orvosi ellátás költségeit a biztosítási társaság állja.
Fontos megemlíteni azt, hogy a legolcsóbb utasbiztosítások nem tartalmazzák azokat a káreseményeket, melyek sportolással kapcsolatosak. Ezen belül is el kell különíteni a téli síbiztosítást, melynek a hiányában egy, a hegyi pályáról, kéz- vagy lábtörés miatt történő helikopteres mentés költségeit, alap csomag esetében nekünk kell megtérítenünk.
A legolcsóbb biztosítások többsége szintén nem vonatkozik a búvárkodáskor és az extrém sportok űzésekor bekövetkező balesetekre, mint pl. a siklóernyőzésre, hegymászásra, vadvízi evezésre, vízisí és rafting.
A síelés és az extrém sportok esetében érdemes megemlíteni, hogy nem csak a mi biztonságunkra közhetünk biztosítást, hanem az akár több százezres, milliós értéket képviselő felszereléseinkre is.
Mindig időben kezdjük el keresgélni a megfelelő utasbiztosítást, hogy a legjobb ajánlatot tudjuk kiválasztani.