Mapfre utasbiztosítások

Nem szabad egy több napos külföldi úton úgy részt venni, hogy nem rendelkezünk biztosítással. A Spanyolországban bejegyzett Mapfre utasbiztosításokat nyújtó társaság Magyarországon is nagyon népszerű, hiszen kedvező áron kínálja kombinált csomagjait.
A társaság által kínált biztosításokról érdemes tudnunk, hogy minden esetben kiterjed betegség, baleset és poggyász megrongálódásának költségeire. Természetesen a megkötött szerződéstől függ az, hogy milyen összegig, illetve milyen esetekben fizet kártérítést a biztosító.

A Mapfre utasbiztosítás csomagjai

A legtöbb felsőbb árkategóriába sorolható Mapfre utasbiztosításról elmondhatjuk, hogy annyiban különböznek az olcsóbb csomagoktól, hogy azok kiterjednek jogvédelmi esetekre is. Így ha külföldön ügyvédre van szükségünk, akkor ennek a költségeit is kifizeti a biztosító társaság. A drágább utasbiztosítási csomagok kiterjednek a beteg személy hazaszállítására. Az ügyintézéssel kapcsolatosan felmerült telefonköltséget is kifizeti a Mapfre biztosító.
Az utasbiztosítástól a legtöbben azt várjuk el, hogy az egészségügyi ellátás költségeit térítse meg. Ezt mindegyik itt megkötött utasbiztosítási csomag tartalmazza. Így mentesülhetünk a külföldön igénybe vett orvosi ellátás sokszor horribilis összegű költségeitől, melyet mindig az adott pénznemben kell megfizetnünk.
Ha nem megyünk messzebb egy szomszédos országnál, akkor nem érdemes 3 millió Forintos limitösszeg feletti utasbiztosítást kötni. Ha utazásunk célpontja Ázsia vagy Amerika, akkor érdemes akár 31 millió Ft-os limittel bíró csomagot igénybe venni.
Élhetünk hagyományos utasbiztosítással is külföldi nyaralás tervezésekor. Ez a csomag útlemondási opcióval rendelkezik.
A síbiztosítási csomag a bekövetkező baleset mellett megtéríti a sokszor több százezer forintos felszerelésben esett kárt is. A csomag kiterjed arra az esetre is, amikor az időjárás miatt meghiúsul a síelésünk.
A Mapfre utasbiztosítást ösztöndíjasként is érdemes igénybe vennünk, amely elsősorban az egészségügyi ellátásra terjed ki.