Online utasbiztosítás kötése

 

Amikor last minute utazást foglalunk, akkor maximum egy pár nap áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy minden szükséges teendőt, ami a nyaralással kapcsolatos, elintézzünk. Az online utasbiztosítás kötéssel sok időt tudunk megspórolni, hiszen nem kell elmennünk az adott társaság irodájába és ott órákat várni arra, hogy sorra kerüljünk.
Ha van internetünk, akkor könnyedén tudunk utasbiztosítást kötni anélkül, hogy kitennénk a lábunkat az otthonunkból. Amikor ismerkedünk a biztosítási ajánlatokkal, akkor pontosan olvassunk el minden mellékelt információt, mert a lényeg a legtöbb esetben a kis betűs részben rejlik.

A biztosítási kalkulátor használata és a szerződéskötés lépései

Mivel megvan a nyaralási célpontunk, az ott tartózkodás idő tartama és az, hogy hányan megyünk, akkor már könnyedén tudjuk a biztosítási kalkulátort is használni, amivel a szolgáltatás pontos díját tudhatjuk meg.
Az online utasbiztosítás kötés elején mindig meg kell adnunk az alapvető adatokat, melyek az utazásunk célpontjára, annak időtartamára vonatkoznak. Ilyenkor tudjuk jelezni, hogy szeretnénk-e élni csoportos vagy családi kedvezményekkel. Az online biztosítás kötésének következő lépése az utasok adatainak a megadása. Ennél a résznél találkozhatunk olyan kérdéssel, hogy rendelkezik-e az adott utas krónikus betegséggel, amely növelheti annak az esélyét, hogy az adott személy egészségügyi ellátásra fog szorulni.
Az összes adat megadása után az online utasbiztosítás kötés következő lépése a díjszámítás. Ha ezen a részen is túl vagyunk, akkor az adatok ellenőrzése következik. Ha mindent rendben találunk, akkor az online biztosítás szerződéskötése van soron. Ezt követően már csak a fizetés maradt vissza, melyet net-bankunk segítségével tudunk könnyedén elvégezni.
Az online biztosítás kötéskor kapott igazolást mindenképpen magunkkal kell vinni az utazásra, hogy káresemény bekövetkeztekor tudjunk élni ezen szolgáltatás adta lehetőségekkel.
Ha valamiben esetleg elakadnánk az utasbiztosítás kötésekor, akkor mindig a rendelkezésünkre áll egy helpdesk telefonszám.