Utasbiztosítás a Postán

Nem is gondolnánk, hogy milyen sok veszély leselkedhet ránk egy külföldi tartózkodás során. A Posta utasbiztosítás megkötésével biztonságban tudhatjuk magunkat, hiszen a szolgáltatás kiterjed a poggyász sérülésére és eltűnésére, hirtelen betegség orvosi ellátására, illetve balesetre.
Nagyon sokan gondolják, hogy az Európai Unión belül teljesen kiválthatjuk a Posta utasbiztosítást az Európai Egészségügyi Kártyával. Ez azonban tévhit, hiszen az EEK nem tartalmazza a csomagjainkat ért károk megtérítését. Az EU tagállamain belül ezzel a kártyával minden turista ugyanolyan orvosi ellátásra jogosult, mint az adott ország állampolgára, így ugyanazon díjakat is (vizitdíj, dobozdíj) meg kell fizetnünk.

Az utasbiztosítás megkötése kalkulátor segítségével is lehetséges

Az utasbiztosítás a Postán nagyon könnyen és gyorsan köthető meg. A Posta utasbiztosítás kiterjed a külföldi baleset vagy betegség okozta sérülések orvosi ellátásra. Az asszisztencia szolgáltatást is magukban foglalják az utasbiztosítás csomagjai, így megkönnyíthetjük a kórházi vagy a rendőrségi ügyintézést. A kártérítés kiterjed az elveszett úti okmányok pótlására is.
Az utasbiztosítás a Postán vagy az interneten keresztül is megköthető, ahol széleskörű tájékoztatót is olvashatunk. Mielőtt igénybe vennénk a szolgáltatást, érdemes használni a Posta utasbiztosítás kalkulátort. Meg kell adnunk, hogy hány gyermek és felnőtt utazik, a kiutazás és a hazatérés napját, illetve az utazás módját. A posta utasbiztosítás kalkulátor ezek alapján pontosan meghatározza azt, hogy mekkora összeget kell elkülönítenünk a szolgáltatás igénybe vételére.
Legfeljebb 90 napos külföldi tartózkodás esetére köthető utasbiztosítás a Postán. Egyéni és üzleti jellegű utazásainkra is vonatkozik a szolgáltatás. Extrém sportolási lehetőségre, sport versenyeken való részvételre is köthetünk megfelelő csomagot, melynek az árát előzetesen a Posta utasbiztosítás kalkulátor segítségével tudhatjuk meg.
Nem magyar állampolgárként, a devizakülföldiek csomagot válasszuk, ha van magyar egészségbiztosításunk!