Utasbiztosítás bankkártyához

Legyen az belföldi vagy külföldi utazás, könnyen adódhatnak nem várt helyzetek, mint hirtelen betegség, baleset, a poggyász károsodása vagy elvesztése. Ezen váratlan események megoldásában segíthet, ha van utasbiztosításunk.

Némely pénzintézetnél, azoknak az ügyfeleknek, akik rendelkeznek „megfelelő” bankkártyával, az utasbiztosítás bankkártyához külön díj megfizetése nélkül jár. A biztosítási védelem általában külföldi utazásra érvényes és az egészségügyi,- baleseti,- jogvédelmi,- poggyászkári és asszisztenciaszolgáltatást foglalja magában. Azt, hogy a védelem mely biztosítási eseményekre terjed ki, és mekkora a biztosítási összeg mértéke a bankkártya típusától függ.Az utasbiztosítás bankkártyához automatikusan jár

Többek között:

A Raiffeisen bank azon Ügyfeleinek, akik MasterCard Gold, Visa Gold, Visa Business, vagy Visa Business Gold kártya birtokosok. A szolgáltatást az UNIQA biztosító nyújtja.

Az UniCredit Bank a MasterCard Standard, AVIVA, illetve Visa Classic bankkártyával rendelkező Ügyfeleinek. Ők „Standard” utasbiztosítást kapnak a bankkártyához. Azonban a Visa Gold és a MasterCard Arany bankkártyákhoz a „Gold” utasbiztosítás jár automatikusan, melynek lényege, hogy külföldre és itthonra egyaránt biztosítási védelmet nyújt, az Allianz Hungária Biztosító segítségével.

Az Erste Bank azon Ügyfeleinek, akik dombornyomott Standard, Business, vagy Gold típusú bankkártyával rendelkeznek. A szolgáltatást az UNION biztosító nyújtja.

Az OTP bank által kibocsájtott kártyák egy alapszintű balesetbiztosítási szolgáltatást tartalmaznak, melyhez minimális díj ellenében kiegészítő utasbiztosítás köthető.