Utasbiztosítás terhesség esetén

Kismamaként sem kell lemondanunk a nyári pihenésről, hiszen a környezetváltozás egy ilyen stresszes helyzetben nagyon jót tesz. Utasbiztosítás terhesség esetén is köthető számos társaságnál, azonban sokkal szigorúbb feltételeknek kell eleget tennünk, mint egy hagyományos biztosítás megkötésekor.
Ha még nem vagyunk veszélyeztetett terhesek, akkor nem kell félni egy több napos külföldi tartózkodástól. Az orvosok szerint a leginkább a három órát meghaladó repülőutaktól kell tartózkodnunk. Nem mindegy, hogy milyen légitársaságot választunk, hiszen elég sok, főként a fapados társaságok nem vállalják a kismamaként történő utaztatásunkat.

Mire használható az utasbiztosítás terhesség esetén?

A legtöbb hazai biztosító társaságnál van lehetőségünk kismamaként biztosítást kötni. Általában eltérő kitételeknek kell megfelelnünk, azonban elmondhatjuk, hogy a főbb alapelvek mindenhol megegyeznek.
A terhesség nem betegség, így az esetleges külföldi kontroll vizsgálat, ultrahang költségeit nem állja a biztosító, csak a szülés levezetését, illetve a komplikációk okozta tünetek kezelését. Sok biztosító társaság a terhesség 25-28. hete után már nem vállalja az egyes komplikációk orvosi ellátását. Ilyenkor az adott orvos szava dönti el, hogy a beavatkozás életmentés volt-e vagy csak egy rutinvizsgálat.
Az utasbiztosítás terhesség esetén úgy köthető meg, ha ellátogatunk a társaság legközelebbi irodájába, hiszen a díjszabást még a legtöbb kalkulátor sem tartalmazza ezekre az esetekre. Érdemes nagyon alaposan áttekinteni azt, hogy milyen szabályok vonatkoznak az adott biztosítási csomagra.
Különleges árszabással bír az utasbiztosítás terhesség esetén, amely mellé mindenképpen érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is.
Olyan díjszabással rendelkező csomagokat érdemes választani, melyek fedezik az adott ország egészségügyi ellátásának a költségeit. Erről bővebb tájékoztatást mindig a biztosítási társaságnál kérhetünk.
Terhesen mindenképpen kössünk utasbiztosítást! Nélküle nyaralni igazi felelőtlenség lenne!